Laptophoes review

Ben jij vaak onderweg met je laptophoes, en heb je nog niet de ideale laptophoes gevonden? ZTalks eindredacteur Eva de Jong ook niet. Ze ging op zoek en vond er een.

Pas vorig jaar, toen mijn vaste computer crashte, stapte ik over op een laptophoes. Nu is mijn laptophoes mijn ‘allesie’. Want heel mijn digitale hebben en houwen staat nu op één apparaat; van mijn documenten voor werk en privé tot verhalen, brieven, contacten, foto’s en filmpjes. Ik had een schoudertas waar het allemaal in paste, maar dat was een behoorlijk slap tasje. En dus hield ik iedere keer mijn hart vast als ik over een hobbel of drempel fietste. Allemaal schokken voor mijn kostbare laptophoes!

Het werd dus tijd voor een stevige schokvrije tas. Ik ging kijken op de site van Sleevy en stuitte op allerlei soorten laptophoezen, schoudertassen, schooltassen en messengerbags met meer dan honderdvijftig originele designs! De één nog leuker dan de ander. Wow! Dat maakte de keuze niet bepaald makkelijk.

Originele designs

Kies je voor bloemen, vlinders, een wereldkaart, een natuur- of dierenprint? Of ga je voor een straatbeeld van Parijs, een zonsondergang, kleurrijke symbolen of een koninklijke kroon? Ik koos uiteindelijk voor een zwarte messenger bag met schitterende pauwenogen in blauw en groen.

Het handige vond ik dat deze tas niet alleen een laptophoescompartiment heeft, maar ook een vak voor documentatie, boeken en accessoires. Want dat was precies wat ik wilde. De stof is van stevig, waterafstotend nylon, gevoerd met foam. De sluitingen zijn ritsen en klittenband. Aan de voorzijde bevindt zich een accessoirescompartiment met afsluitbare ritssluiting, met vakjes voor pennen, telefoon en dergelijke accessoires.

De grote flap waarmee de tas opent en sluit zorgt voor de naam messenger bag. Het klittenband zorgt ervoor dat de laptophoes goed gesloten blijft maar tevens ook snel te openen is. En de brede schouderband is verstelbaar. Helemaal top dus!

Flapperdieflap

Ik gebruik mijn Sleevy nu een paar weken en ik ben zeer tevreden. Mijn laptophoes waant zich veilig tussen al dat foam en eventuele gevaarlijke regendruppels laten me voortaan koud. Bovendien is de tas een lust voor het oog, ik geniet onbeschaamd van de jaloerse blikken op straat.

Maar, ik moet eerlijk zijn, er is wel één minpuntje. De messengertas heeft een beperkte ruimte voor enige documentatie, agenda en etui. Bij teveel spullen gaat de flap niet meer dicht. Sterker nog, hij waait voortdurend open, waardoor je spullen geëxposeerd worden. En dat is af en toe erg vervelend. Ik had dus beter een grotere tas kunnen bestellen, want die heeft Sleevy ook. Mijn tip is dus: bedenk van tevoren goed wat je er allemaal in kwijt wilt.

Maar, wie minder mee te nemen heeft als ik, moet absoluut voor de Sleevy gaan. Er zijn diverse modellen schoudertassen voor laptophoess t/m 13,3 inch, 15,6″ en 17,3 inch. En je kunt hem gebruiken als laptophoes, schooltas, werktas en reistas